Början på demontering

Klicka på en siffra för att komma till nya avsnitt ->> 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

Klicka på bilden för att se den större

Projektbeskrivning

Nästa åtgärd - ta bort framskärmarna.

Framskärmarna var rostiga i bakre nederkanten och jag ville se hur det var på karossen så skärmarna måste bort. Dom är förvisso skruvade, men det är många skruvar på delvis knepiga ställen. Stötfångaren måste bort, vindrutan demonteras, strålkastare och blinkerts tas bort och därefter alla skruvar på konstiga ställen. Det gick till slut! Lyckligtvis var karossen hel, däremot saknades de plåtar som sitter bakom framhjulet och ska skydda mot att smuts kastas in mellan skärm och kaross. Dessa plåtar fanns med i köpet. En svetsmutter saknades, annars var det bara att friska upp gängorna och montera plåten. Den urgamla underreds-massan skrapades bort då ny skalll strykas på så småningom.

Motorn åker ur - och lite till.

Generator och startmotor skulle bytas och både motor och växellåda skulle må gott av en ordentlig rengöring. Det gick inte att låta bli, jag lyfte ur motor och växellåda. I första hand blev det en ordentlig rengöring av hela paketet. Växellådan togs bort för kontroll av kopplingen.

Weberförgasare med problem - nu löst!

När jag köpte bilen satt det en Weberförgasare på motorn. Jag tror att den kan fungera tom bättre än SU-förgasarna som är original. Det var dock ett problem. Insugningsröret var så långt att det inte fanns plats för luftfiltret. Inte kul att börja kapa i karossen för att få plats. Som jag tidigare nämnde var jag till Stockholm och köpte fälgar. Säljaren körde bantävling med sin MGB. I en låda fick jag syn på ett kort insugningsrör till en Weber. Jag fick köpa detta. Nu finns det plats för luftfiltret.  Det vore väl konstigt om det inte ska krångla lite ändå. Gasreglaget passade inte på det korta röret. Jag har fått tillverka ett nytt. Finns på bild.

Rost tidigare lagad.

När jag köpte bilen var en del rost redan fixad. Golvet och balkar under var bytt. Allt som är klart känns bra. Det finns rostlagning så det räcker ändå.